Priėmimas į VDU ŽŪA bakalauro studijas | VDU Žemės ūkio akademija

Priėmimas į VDU ŽŪA bakalauro studijas

Rugpjūčio 13 d. prasidės papildomas LAMA BPO priėmimas, kurio metu į likusias laisvas valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas studijų vietas galės pretenduoti ir per pirmąjį etapą užsiregistravusieji LAMA BPO sistemoje, ir tie, kurie prašymų dar nebuvo pateikę. Prašymų teikimas vyks rugpjūčio 13-16 dienomis. Papildomo bendrojo priėmimo rezultatai bus skelbiami rugpjūčio 20 d. iki 12 valandos.

Papildomo LAMA BPO priėmimo metu gavusieji kvietimus studijuoti elektronines studijų sutartis turės pasirašyti nuo rugpjūčio 20 d. 15 val. iki rugpjūčio 23 d. 24 val.

Papildomame LAMA BPO priėmime bus galima dalyvauti:

  • dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos, jeigu stojantysis jau sudarė valstybės finansuojamą studijų sutartį su aukštąja mokykla;
  • tiek dėl valstybės finansuojamos, tiek dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos, jeigu stojantysis sudarė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla arba jeigu negavo arba nepriėmė jokio kvietimo studijuoti.

Papildomo LAMA BPO priėmimo metu (rugpjūčio 13-16 d.)  bus galima įtraukti naujus pageidavimus į prašymą, keisti finansavimo šaltinį ar studijų formą. Prašyme bus galima nurodyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus.

Baigiantis papildomam LAMA BPO priėmimui, rugpjūčio 20 d. stojančiajam, atsižvelgiant į jo prašyme nurodytus prioritetus, bus pateiktas vienas kvietimas užimti valstybės finansuojamą arba nefinansuojamą studijų vietą (su studijų stipendija arba be jos) universitete arba kolegijoje. Pakviestieji studijuoti Vytauto Didžiojo universitete turės nuo rugpjūčio 20 d. 15 val. iki rugpjūčio 23 d. 24 val. pasirašyti elektroninę studijų sutartį internetu sistemoje epasirasymas.vdu.lt arba atvykę į universitetą.

Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija  (VDU ŽŪA) šiais metais stojantiesiems siūlo rinktis pirmosios pakopos, ištęstines bei nuotolines studijų programas. Itin perspektyvias bei paklausias studijų kryptis besirenkantys studentai gaus 200 eurų kasmėnesines stipendijas. 

Parengiamosios studijos

Šiemet VDU Žemės ūkio akademija pradeda įgyvendinti ir išskirtinę pasirengimo studijoms programą. Ji skirta asmenims, kurie motyvuotai savo ateitį ir karjerą sieja su žemės ir miškų ūkiu ar agroverslu, tačiau dar nėra pasirengę stoti į universitetines studijas, jiems trūksta studijoms reikiamų įgūdžių ir žinių.

BAKALAURO STUDIJŲ PROGRAMŲ LEIDINYS 2021 M.

VDU ŽŪA – plačiausios aprėpties universitetas Lietuvoje ir šiuo metu bakalauro studijas siūlo šiose studijų kryptyse:

Žemės ūkio mokslai

Agronomija
Kraštovaizdžio dizainas
Maisto kokybė ir sauga
Miškininkystė

 

Gyvybės mokslai

Taikomoji ekologija

 

 

Verslo ir viešoji vadyba

Apskaita ir finansai
Logistika ir prekyba

 

Inžinerijos mokslai

Žemės ūkio mechanikos inžinerija