KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS AGRONOMIJOS FAKULTETE | VDU Žemės ūkio akademija

KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS AGRONOMIJOS FAKULTETE

Spalio 31 d. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Agronomijos fakultete vyko kūrybinės dirbtuvės gimnazistams.

Kraštovaizdžio dizaino kūrybinėse dirbtuvėse „Tarp meno ir gamtos – kaip gimsta žaliosios erdvės“ dalyvavo 11 klasės mokiniai iš Kauno Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos.

Kraštovaizdžio kūrybines dirbtuves vedė studijų programos Kraštovaizdžio dizainas ketvirtakursė Ieva Baškevičiūtė. Dirbtuvių pradžioje studentė Ieva supažindino moksleives su kraštovaizdžio sąvoka bei su ja susijusiomis problematikomis. Vėliau buvo aptarta, nuo ko prasideda žaliųjų erdvių kūrimas, kokie galimi kompozicijos principai atliepiantys žmonių poreikius bei vietovės diktuojamas sąlygas. Kartu su lektoriumi Mantu Pilkausku buvo apžiūrėti baigiamieji kraštovaizdžio dizaino studentų darbai. Ir galiausiai, apžiūrėjus projektuojamą teritoriją, buvo pradėti maketo kūrimo darbai.

VDU ŽŪA  Agronomijos fakulteto Augalų biologijos ir maisto mokslų katedros inicijuotose kūrybinėse dirbtuvėse „Funkcionalusis maisto produktas“ dalyvavo 10-11 klasių mokiniai iš Kaišiadorių Algirdo Brazausko ir Prezidento Valdo Adamkaus (Kaunas) gimnazijų. Kūrybinių dirbtuvių metu mokiniai sužinojo, kas yra funkcionalusis maistas, gamino funkcionalius kokteilius, nustatė juose vitamino C kiekį, įvertino pagamintų kokteilių funkcionalumą ir juslines savybes.

Apsilankė Juslinės analizės laboratorijoje. Kūrybines dirbtuves vedė studijų programos „Maisto kokybė ir sauga“ ketvirto kurso studentė Ignė Petraitytė, doktorantės Indrė Čechovičienė ir Erika Jakienė bei dėstytojai doc. dr. Nijolė Vaitkevičienė ir lekt. dr. Aloyzas Velička.