Paskutinė galimybė norintiems įstoti į pirmosios pakopos studijas VDU ŽŪA | VDU Žemės ūkio akademija

Paskutinė galimybė norintiems įstoti į pirmosios pakopos studijas VDU ŽŪA

Rugpjūčio 19 d. prasidės papildomo LAMA BPO priėmimo antrasis etapas, kurio metu į likusias laisvas valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas studijų vietas galės pretenduoti ir per pirmąjį etapą užsiregistravusieji LAMA BPO sistemoje, ir tie, kurie prašymų dar nebuvo pateikę. Prašymų teikimas vyks rugpjūčio 19-22 dienomis. Prašymą galima teikti iki rugpjūčio 22 d. 15 val. Papildomo priėmimo pirmojo etapo rezultatai bus skelbiami rugpjūčio 26 d. iki 12 valandos.

Papildomame LAMA BPO priėmimo pirmajame etape bus galima dalyvauti:

  • dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos, jeigu stojantysis jau sudarė valstybės finansuojamą (VF) studijų sutartį su aukštąja mokykla;
  • tiek dėl valstybės finansuojamos, tiek dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos, jeigu stojantysis sudarė valstybės nefinansuojamų (VNF) studijų sutartį su aukštąja mokykla arba jeigu negavo arba nepriėmė jokio kvietimo studijuoti.

Papildomo LAMA BPO priėmimo antrojo etapo metu (rugpjūčio 19-22 d.)  bus galima įtraukti naujus pageidavimus į prašymą, keisti finansavimo šaltinį ar studijų formą. Prašyme bus galima nurodyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus.

Papildomo priėmimo stojamieji egzaminai į VDU menų srities ir meno pedagogikos studijas, Specialiosios pedagoginės pagalbos Logopedijos specializaciją, Katalikų teologiją, Religijos pedagogiką vyks rugpjūčio 20-22 d. Informacija apie stojamuosius egzaminus ir tvarkaraštis.

Stojamiesiems egzaminams kiekvienas stojantysis turi registruotis savarankiškai LAMA BPO informacinėje sistemoje (registracija stojamiesiems egzaminams vyksta stojamųjų egzaminų skiltyje).

Baigiantis papildomam LAMA BPO priėmimo antrajam etapui, rugpjūčio 26 d. stojančiajam, atsižvelgiant į jo prašyme nurodytus prioritetus, bus pateiktas vienas kvietimas užimti valstybės finansuojamą arba nefinansuojamą studijų vietą (su studijų stipendija arba be jos) universitete arba kolegijoje. Pakviestieji studijuoti Vytauto Didžiojo universitete turės nuo rugpjūčio 26 d. 15 val. iki rugpjūčio 28 d. 16 val. patvirtinti elektroninę studijų sutartį internetu sistemoje epasirasymas.vdu.lt arba rugpjūčio 27 d. nuo 9 iki 17 val. ir rugpjūčio 28 d. nuo 9 val. iki 16 val. atvykę į universitetą.

Vis dar yra galimybė gauti VF vietą VDU

Papildomo priėmimo antrojo etapo metu stojantieji dar gali pretenduoti į VF vietas šiose programose:

  • Mokomojo dalyko pedagogika: lietuvių kalbos ir literatūros pedagogika
  • Mokomojo dalyko pedagogika: istorijos ir geografijos pedagogika
  • Mokomojo dalyko pedagogika: STEAM pedagogika (Biologija, Chemija, Fizika, Informatika, Matematika, Technologijos)
  • Informatikos sistemos
  • Multimedijos ir interneto technologijos
  • Biologija ir genetika
  • Taikomoji ekologija

Į valstybės finansuojamas studijų vietas gali pretenduoti asmenys, kurie atitinka minimalius priėmimo reikalavimus ir kurių konkursinis balas ne mažiau 5. Daugiau informacijos.

Valstybės finansuojamos vietos skiriamos konkurso būdu.

Kilus klausimams kreipkitės – 837 323 206.

Išsamiau su prašymų studijuoti VDU pateikimo tvarka kviečiame susipažinti šiame vaizdo siužete:

VDU ŽŪA šiais metais stojantiesiems siūlo rinktis pirmosios pakopos ir vientisąsias (teisės), ištęstines bei nuotolines studijų programas šiose studijų kryptyse:

 

Žemės ūkio mokslai

Agronomija

Kraštovaizdžio dizainas

Maisto kokybė ir sauga

Miškininkystė

 

Gyvybės mokslai

Taikomoji ekologija

 

Verslo ir viešoji vadyba

Apskaita ir finansai

Logistika ir prekyba

 

 

 

 

Inžinerijos mokslai

Žemėtvarka ir nekilnojamojo turto vertinimas

 

 

Studijų programų sąrašą, į kurias vykdomas priėmimas 2024 m., priėmimo taisykles, konkursinio balo sandarą, kainą, mokymosi rezultatų minimalius rodiklius ir kt. galima rasti universiteto priėmimo taisyklėse.

VDU Studijų informacijos centras:

K. Donelaičio g. 52-102, 44244, Kaunas
Telefonas: (8 37) 323 206, +370 65547241, +370 610 73160, +370 615 22359
El. paštas:  loreta.petrauskaite@vdu.lt, justina.sisaite@vdu.lt, egle.gailusyte@vdu.lt, laurynas.samajauskas@vdu.lt

Informacija VDU Žemės ūkio akademijoje:

Doc. dr. Rasa Čingienė
Telefonas +370 682 22874
El. paštas rasa.cingiene@vdu.lt