Skoniai ir vaizdai: Kūrybinė diena su mokiniais! „Pasta: Forma + Spalva = Fun“ | VDU Žemės ūkio akademija

Skoniai ir vaizdai: Kūrybinė diena su mokiniais! „Pasta: Forma + Spalva = Fun“

Šiose maisto kūrybinėse dirbtuvėse dalyvavo mokiniai iš Kėdainių r. Josvainių gimnazijos (10 ir 12 klasė) bei Kauno Palemono gimnazijos (9 klasė). Kulinarines dirbtuves vedė studijų programos Maisto kokybė ir sauga dėstytoja doc. dr. Dovilė Levickienė ir 3-čio kurso studijų programos Maisto kokybė ir sauga studentės Deimantė Šeibokaitė ir Deimantė Vileikytė. Maisto kūrybinėse dirbtuvėse netrūko nei teorijos, nei praktikos – viskas sukosi apie funkcionalų maistą ir kūrybingą makaronų gamybą! ‍

✋Mokiniai išmoko:
Pirmiausia mokiniai susipažino su funkcionaliojo maisto sąvoka ir naudomis. Jie sužinojo, kaip net mažos sudedamosios dalys gali pakeisti maisto maistinę vertę ir vizualinį patrauklumą.

Praktinis gaminimas – kūrybos erdvė:

Mokiniai rankomis maišė tešlą, kuri buvo praturtinta liofilizuotais šilkmedžio lapų milteliais, liofilizuotais burokėlių milteliais, džiovintomis morkų išspaudomis bei džiovintomis šaltalankių išspaudomis.

Pasigaminę makaronus rankiniu – mechaniniu būdu, moksleiviai turėjo galimybę ir išbandyti automatinį makaronų gaminimo būdą – tačiau šį kartą makaronai buvo praturtinti morkų sultimis, kurios suteikė makaronams ryškiai oranžinę spalvą!

✋Skonių įvertinimas:

Po gamybos mokinių laukė degustacija. Jie analizavo savo sukurtus makaronus pagal skonį, tekstūrą, spalvą ir aromatą, o tai leido geriau suprasti, kaip svarbu kokybiškai parinkti ingredientus ir laikytis gamybos technologijos.

✋Šios dirbtuvės – tai daugiau nei tik mokymasis. Tai praktika, kur susitinka kūryba, bendradarbiavimas ir smalsumas.
Mokiniai išvyko ne tik su naujomis žiniomis, bet ir su įkvėpimu kurti, mokytis bei atrasti dar neišbandytus profesijų ir kūrybos kelius.

Džiaugiamės galėję prisidėti prie jų kelionės ir jau laukiame kitų susitikimų!