Lietuvoje gimstančių inovacijų sąraše – ir sausas jogurtas

Naujų produktų kūrimas pasinaudojant ES investicijomis nenutrūksta. Sutelkę pajėgas Vytauto Didžiojo Universiteto Žemės ūkio akademija (VDU ŽŪA), inovatyvių projektų vystymo įmonė „PPM Consulting“ bei užsienio partneriai iš Olandijos kuria maisto technologijų srities inovaciją – sauso (liofilizuoto) jogurto kąsnelius.
Produktui gaminti pasirinkta inovatyvi, aplinkai draugiška ir saugi technologija – liofilizacija. Natūralaus džiovinimo metu iš jogurto sublimacijos būdu bus išgarinamas vanduo. „Tokia technologija leidžia mažinti jogurto masę, tūrį, bet išsaugoti mikroflorą“, – pasakoja už mokslinius tyrimus ir sprendimus atsakinga VDU Žemės ūkio akademijos doc. dr. Jurgita Kulaitienė. Plačiau…