VDU Agroinovacijų centre – diskusija apie maisto sektoriaus inovacijų plėtrą | VDU Žemės ūkio akademija

VDU Agroinovacijų centre – diskusija apie maisto sektoriaus inovacijų plėtrą

Rugpjūčio 13 dieną Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA) veikiančio VDU Agroinovacijų centro Augalinių žaliavų biofermentacijos ir Augalinių žaliavų pasterizacijos laboratorijose lankėsi Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijos direktorius Giedrius Bagušinskas, AgriFood Capital ir Next Tech Food Factories Tarptautinio bendradarbiavimo ir projektų vadovas Simon Maas ir Next Tech Food Factories programų vadovė Lisanne van Oosterhoud.

VDU Agroinovacijų centre vykdomą mokslinę veiklą pristatė VDU Žemės ūkio akademijos kanclerės pavaduotoja prof. dr. Aušra Blinstrubienė, VDU Agroinovacijų centro Augalinių žaliavų biofermentacijos ir Augalinių žaliavų pasterizacijos laboratorijų vadovė prof. dr. Elvyra Jarienė, m. d. dr. Marius Lasinskas ir j. m. d. dokt. Aistis Petruškevičius.

Susitikimo metu diskutuota apie maisto sektoriui itin aktualius tvarumo, inovacijų plėtros, žiedinės gamybos ir kitus aktualius klausimus. Taip pat aptartos tolimesnio bendradarbiavimo galimybės.

VDU Agroinovacijų centro Augalinių žaliavų biofermentacijos ir Augalinių žaliavų pasterizacijos laboratorijose vykdomi mokslo tyrimai bei kuriami išskirtiniai produktai, vyksta beatliekė gamyba, panaudojami visi gamybos metu gaunami šalutiniai produktai. Be to, siekiant kokybiško galutinio rezultato, orientuojamasi į vietinę, Lietuvoje užaugintą biodinaminę ir ekologinę žaliavą.