Verslumo ugdymo praktikos rezultatas – produktas „Bubble Soup“

Šie mokslo metai Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakulteto bakalauro Logistikos ir prekybos studijų programos ketvirtakursiams prasidėjo ne tik įprastomis paskaitomis. Studentai įsitraukė į Verslumo ugdymo praktiką – užsiėmimus, kurių metu sugeneruojamos verslo idėjos ir, pasitelkiant specialias kompiuterines ir informacines programas, vystomas verslas. Verslo kūrimo ir valdymo iššūkius studentams padeda įveikti dėstytojos-mentorės lekt. dr. E. Besusparienė ir lekt. dr. J. Zaleckienė.
Šiemet studentai įkūrė įmonę „Verslauk2 ir suvienijo jėgas kuriant bei vystant naują sveiką produktą – šaldytą daržovių sriubą „Bubble Soup“. Su verslo kasdienybe susipažįstantys ketvirtakursiai praktikos pradžioje išsikėlė sau rimtus tikslus. Buvo užsibrėžta sukurti originalią, inovatyvią, draugiško aplinkai produkto verslo idėją ir ją įgyvendinant siekti vartotojų pripažinimo. Įmitacinės įmonės darbuotojai teigė pasisakantys už sveiką maistą, tvarumą, todėl ieškota idėjos, kuri skatintų visuomenę elgtis draugiškiau su gamta, kurioje gyvename. Atliepiant šiuos principus įmonė nusprendė sukurti „Sriubos burbuliuką“ (“Bubble Soup”), kuris būtų pagamintas iš gamtos gėrybių ir vos užpylus verdančiu vandeniu taptų itin skania ir greitai paruošiama pietų ar vakarienės alternatyva. Šiandien, Verslumo ugdymo praktikai artėjant link pabaigos, studentai turi ne tik išgrynintą idėją, bet ir produkto prototipą.
Verslumo ugdymo praktika – tai unikali į studijų procesą integruota galimybė pažinti verslo kūrimo ir valdymo modelius, ugdyti kritinį mąstymą sprendžiant verslo iššūkius, lavinti komandinio darbo gebėjimus ir stiprinti geriausias asmenines savybes.