Visos naujienos | VDU Žemės ūkio akademija

Visos naujienos

VDU ŽŪA langas. Žemės sandorių apmokestinimas

Baigiasi žemės ūkio produkcijos gamybos sezonas ir ateina laikas planuoti kitų metų žemės ūkio veiklą. Žemė – pagrindinis žemės ūkio verslui reikalingas turtas. Todėl šiandien aptarsime sandorių su žeme apmokestinimo aktualijas. Žemės įsigijimas Žemės įsigijimo išlaidos, išskyrus palūkanas, ...

VDU Kamerinis orkestras dovanoja kamerinės muzikos festivalį „Avanti“

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Kamerinis orkestras naują sezoną pradeda pristatydamas muzikinę dovaną – tarptautinį kamerinės muzikos festivalį „Avanti“. Jau 12-ąjį kartą vyksiantis festivalis kauniečius ir miesto svečius džiugins nemokamais renginiais, kuriuose klausytojų lauks išskirtinės užs...

Kaip pasinaudoti straipsnių publikavimo mokesčių nuolaidomis

Straipsnio publikavimo mokestis (Article Processing Charges; APC) yra mokestis, mokamas leidėjui, kad straipsnis būtų laisvai prieinamas internete. Mokestį gali sumokėti publikacijos autorius, institucija, mokslą finansuojančios organizacijos, privatūs rėmėjai ir mecenatai. Pagal susitarimus su lei...

Internetu – T4EU inovatyvių dėstymo metodų konferencija Trieste

Rugsėjo 26–27 d., 10 val. (Lietuvos laiku), Trieste (Italija) vyks aljanso „Transform4Europe“ organizuojama inovatyvių dėstymo metodų konferencija „Inno-Methods for Quality Curricula“, kurioje dalyvaus daugiau nei 10 VDU mokslininkų. Renginio metu taip pat vyks dirbtuvės, apskritojo stalo diskusija ...

VDU ŽŪA vykstančioje specializuotoje Gyvulininkystės parodoje stebina inovacijos, džiugina tradicijos

Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA) rugsėjo 28–30 dienomis vyksta šalyje unikali specializuota Gyvulininkystės paroda. Jos ašis – mokslo naujovės gyvulininkystės sektoriaus pažangai. VDU ŽŪA vykstanti specializuota gyvulininkystės paroda skirta tiek augintojams praktikams...

Kokybiškiausios jautienos receptas – ūkininkų patirtis plius mokslo inovacijos

Skanaudamas sultingą jautienos kepsnį retas šios rūšies mėsos mėgėjas susimąsto, kiek daug ne tik žmogaus darbo, bet ir mokslo žinių tuo metu yra jo lėkštėje. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA) veikiančio Gyvūnų produkcijos tyrimų ir inovacijų centro vadovės dr. Editos Me...