Akimirkos iš tarptautinės mokslinės-praktinės konferencijos „Gamtotvarkos aktualijos 2019“ | VDU Žemės ūkio akademija

Akimirkos iš tarptautinės mokslinės-praktinės konferencijos „Gamtotvarkos aktualijos 2019“

2019 m. gegužės mėn. 7  d. Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje vyko tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Gamtotvarkos aktualijos 2019“, kurioje savo idėjomis, įžvalgomis bei tyrimų rezultatais, nagrinėjant gamtotvarkos ir aplinkotvarkos problemas, dalinosi ne tik įvairių specialybių studentai bet ir dėstytojai.

Konferencijai tradiciškai pradėjo Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos direktorius Vaidotas Lygis, jis trumpai konferencijos dalyvius ir klausytojus supažindino su kolegijos istorija. Nors konferencijos tema buvo „Gamtotvarkos aktualijos 2019“ , bet buvo paliestos ir kitos labai svarbios temos. Straipsnius pristatė dalyviai ne tik iš Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos, bet ir iš Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos, Estremadūros (isp. Extremadura) universiteto (Ispanija), Anadolu universiteto (Turkija), Latvijos gamtos mokslų ir technologijų universiteto.

Maisto žaliavų kokybės ir saugos studentės Sandra Čekavičiūtė ir Ieva Petkevičiūtė iš Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos pristatė maisto tvarkymo reikalavimus kaimo turizmo sodybose, taip pat Neringa Kviklytė ir Gabrielė Tamašauskaitė kalbėjo labai aktualia tema. Šių studenčių vadovė   doc. dr.Dalia Perkumienė.