Naujų mokslo metų proga – VDU rektoriaus sveikinimas | VDU Žemės ūkio akademija

Naujų mokslo metų proga – VDU rektoriaus sveikinimas

Brangi Universiteto bendruomene,

Leiskite Jus pasveikinti su naujų mokslo metų pradžia, kuri akademinei bendruomenei yra tarsi Naujieji metai. O Naujųjų metų išvakarėse yra įprasta apmąstyti ne tik praėjusius metus, bet ir kurti tikslus, užrašyti svajones ateinantiems metams.

Šiuos mokslo metus mes pradedame kaip vienas didžiausių universitetų Lietuvoje – pernai mūsų gretas papildė kolegos iš Švietimo akademijos, o šiais metais ir Žemės ūkio akademijos. Į mūsų bendruomenę taip pat įsijungė užsienio studentai iš daugiau nei 70 pasaulio šalių.

Tikiu, kad kiekvienas iš mūsų turime savo svajonę Vytauto Didžiojo universitetui. Labai norėčiau ir tikrai stengsiuosi, kad galėtume sujungti savo vizijas į vieną kaip tai prieš 30 metų padarė šalies ir pasaulio lietuviai mokslininkai, atkurdami Vytauto Didžiojo universitetą.

Atviras ir laisvas – tokį universitetą jo ištakose 1922-aisiais, o vėliau ir 1989-aisiais matė susibūrę intelektualai. Tokį jį matau šiandien: moksle, studijose ir bendruomenės gyvenime, bendraujant ir būnant dėmesingais vienas kitam. Tokia yra mano svajonė! Kokia yra Jūsų?

VDU rektorius prof. Juozas Augutis