Kviečiame dalyvauti konferencijoje „Lietuvos kaimo vietovių konkurencingumo stiprinimas: trumpųjų maisto tiekimo grandinių valdymas ir vietos rinkų plėtra“

Kviečiame dalyvauti 9-ojoje mokslinėje – praktinėje konferencijoje „Lietuvos kaimo vietovių konkurencingumo stiprinimas: trumpųjų maisto tiekimo grandinių valdymas ir vietos rinkų plėtra“
Konferencijos tikslai:
- skleisti gerąją patirtį apie šalies ūkininkų, verslininkų ir bendruomeninių organizacijų partnerystę su mokslo institucijomis;
- stiprinti kaimo plėtros veikėjų partnerystę nacionaliniu, savivaldybės ir vietos bendruomenės lygmeniu;
- didinti Lietuvos kaimo vietovių konkurencingumą vykdant įtraukią ir įgalinančią politiką: palaikant šeimos ūkius ir žemės ūkio produkcijos perdirbimo verslus, plėtojant trumpąsias maisto tiekio grandines ir kuriant vietos maisto sistemas, taip pat ugdant ir siejant kaimo gyventojų verslumą su aplinkosaugos sąmoningumu.
Konferencijoje kviečiami dalyvauti jaunieji ūkininkai, šeimos ūkių, labai mažų ir mažų įmonių savininkai, kaimo bendruomenių, kaimiškų seniūnijų, VVG lyderiai, studentai ir mokslininkai. Konferencijos metu bus sukurta bendrystės erdvė, leidžianti diskutuoti su bendraminčiais, skleisti ir generuoti naujas idėjas, populiarinti savo gaminamus produktus ar veiklas bei pristatyti gerąją trumpųjų maisto tiekimo grandinių valdymo ir vietos rinkų plėtros patirtį šiose srityse:
- Trumpųjų maisto tiekimo grandinių organizavimo principai siekiant darnaus vystymosi.
- Vietos produktų realizavimo ir rinkodaros galimybės.
- Suinteresuotųjų asmenų vaidmuo kuriant ir palaikant vietos maisto sistemų gyvybingumą.
- Vietos maisto sistemų organizavimas rajonuose – institucijų, ūkininkų ir bendruomenių vaidmuo remiant vietos produktų vartojimą.
- Teminių kaimų vystymas – dar viena galimybė plėtoti vietos maisto sistemas ir rinkas.
- Prielaidos, sąlygos ir problemos plėtojant vietos maisto produktų rinkas.
- Maisto produktų rinkos dykumėjimo procesas.
- Socialinės inovacijos, viešojo bei privataus sektoriaus bendradarbiavimas plėtojant vietos produktų rinkas.
- Agrarinės miškininkystės vaidmuo saugant žemės naudmenų biologinę įvairovę ir aprūpinant vietos maisto rinką aukštos kokybės maisto produktais.
- Vietos maisto produktų vartotojų elgsenos ir valgytojų bendruomenės kūrimas.
- Ateities maistas ir naujoji sveikos (angl., smart), lėtos (angl., slow) mitybos kultūra.
- Pažangūs (angl., smart)kaimai – alternatyvūs kaimiškų vietovių vystymosi modeliai, skirti paskatinti vietos maisto sistemas ir įveikti COVID19 padarinius.
- Socialinės atsakomybės iniciatyvų ūkininkų turguose, kaimo turizmo versle įgyvendinimas.
- Nauja turizmo paradigma, skirta vietos maisto sistemų plėtrai ir naujiems bendradarbiavimo modeliams rastis.
Detalesnę informaciją teikia Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakulteto Verslo ir kaimo vystymosi tyrimų instituto prof. dr. Vilma Atkočiūnienė, mob. tel. nr. +370 682 14169; el. adresas: vilma.atkociuniene@vdu.lt
Norinčius dalyvauti konferencijoje prašome registruotis: REGISTRACIJA
Sekite naujienas apie konferencija socialiniame tinkle Facebook
Registruotis ir siųsti straipsnius galite iki lapkričio 4 d.
INFORMACIJA DALYVIAMS
Reikalavimai moksliniams straipsniams |
Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra
Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga
Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija
Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga
LMA Žemės ūkio ir miškų mokslų skyriaus Agrarinės ekonomikos ir sociologijos sekcija
VDU Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko Kaimo regioninės plėtros centras
Konferenciją finansiškai remia: