Visos naujienos | VDU Žemės ūkio akademija

Visos naujienos

Ekologinė žemdirbystė plečiasi – lėtai, bet užtikrintai judame Žaliojo kurso kryptimi

Lyginant pirmus ekologinės žemdirbystės žingsnius Lietuvoje ir šiandieninę situaciją žemės ūkio sektoriuje, skirtumai akivaizdūs ir nuteikiantys pozityviai. Mokslininkų kuriamos inovacijos, ūkininkų patirtis, bendradarbiaujant gimstančios naujos idėjos ir sprendimai, palankesnis finansavimas ir nuol...

Kauno kolegija kviečia į verslo ir mokslo forumą „Žiedinės ekonomikos plėtra Lietuvoje ir ES“

Balandžio mėnesį JT Klimato kaitos komisija pranešė niūrią žinią – jei niekas nesikeis, vidutinė temperatūra dar šį šimtmetį padidės daugiau nei 3 laipsniais: t. y. daugiau nei vadinamosios „ribinės“ vertės. Mokslininkai įspėja, kad atšilimas, viršijantis šią ribą, gali pastūmėti Žemę į negyvenamą š...

VDU Žemės ūkio akademijoje vyks tarptautinis pluoštinių kanapių verslo renginys „Cannabis Hub.LT 2022“

Lapkričio 11–12 d. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (Universiteto 8A, Akademijos mstl., Kauno r.) vyks tarptautinis pluoštinių kanapių verslo renginys „Cannabis Hub.LT 2022“, kurį organizuoja Kanapių augintojų, perdirbėjų ir verslo inovatorių asociacija (KAPVIA) ir Vytauto Didžio...

Tarptautinė studentų diena. Studente, užimk VDU ŽŪA vadovų vietas!

Turi idėjų, kaip patobulinti savo fakultetą? O gal nori pamatyti ir pajausti, ką reiškia valdyti visą Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademiją (VDU ŽŪA)? Lapkričio 17 d. Tarptautinės studentų dienos proga VDU ŽŪA vadovai savo kėdes ir pareigas perleidžia studentams! Studente, kviečiame ta...

Konferencijoje AgroEco2022: „Agroekosistemų tvarumas: anglies sankaupų dirvožemyje, maisto saugos ir klimato pokyčių sąsajos“ – inovatyvios idėjos ir sprendimai

Spalio 26–27 dienomis Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA) vyko 4-oji tarptautinė mokslinė konferencija AgroEco2022: „Agroekosistemų tvarumas: anglies sankaupų dirvožemyje, maisto saugos ir klimato pokyčių sąsajos“. Konferencijos dalyviai dalijosi žiniomis agrosektoriui akt...

Juodasis česnakas – vis populiaresnis: fermentacija išplečia naudingų savybių amplitudę

Lietuvos gyventojų mitybos įpročiai keičiasi – žmonės vis dažniau ieško funkcinio maisto, praturtinančio organizmą vertingomis medžiagomis. Česnakai – neabejotinai vienas tokių produktų. Tačiau dalį žmonių atgraso aštrus šios daržovės skonis bei kvapas,  o rudenį nuimtas derlius kokybiškas išlieka g...